Returfil

NYHETER

Pressmeddelande - Fredagen den 16 december 2022


RETURFIL är verkstadsföretaget som hjälper landets guld- & silversmeder och urmakare – alla som använder metallfilar i sitt vardagliga arbete såsom reparationer och nyproduktion av smycken. Resultatet är enastående och kostnaden för att vässa en fil är ibland bara en tiondel av priset på en ny fil. Den unika metoden tillåter återanvändning av samma verktyg flera gånger om. Besparingen och klimatnyttan är optimal och ett tydligt exempel på den nya cirkulära ekonomin.

 

RETURFIL har på några år tagit fram en rationell och beprövad metod för att vässa olika metallfilar på kemiskt sätt i laboratorie- och verkstadsmiljö. Filarna som ibland blivit liggandes i många år blir nästan som nya, mycket vassa och får nytt liv igen och kan brukas många gånger om. Detta gör att kostnadsbesparingen för smeden eller urmakaren är omedelbar i stället för att köpa nya lika ofta.

Möjligheten att alltid arbeta med vassa verktyg ger användaren en mycket bra känsla, jobbet blir roligare och man spar en hel del tid och pengar och minskar klimatpåverkan säger aktörerna i branschen.


-Överraskande att få tillbaka mina gamla favorit filar som nya efter jag hade avskrivit dem för länge sen. Det är bra att öka på livslängden av verktyg som behövs i vår dagliga verksamhet, säger Rob Grootenboer, guldsmed på Smid Stockholm AB.


- Filarna vi fick tillbaka från Returfil efter vässningen var vi mycket nöjda med, en klar besparing och bra känsla, säger juvelerare David Harper.


Med RETURFILS behandling går det att vässa begagnade och slöa filar mellan 4 och 6 gånger, ibland ännu mer. När det inte går att vässa filen fler gånger kan man återvinna metallen till...


Läs hela artikeln;


Unik och klimatvänlig vässning av metallfilar - Grönt Samhällsbyggande (grontsamhallsbyggande.se)


Pressmeddelandet i pdf format


Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

   Trender 2022

Återvinning och återanvändning ökar inom många områden - en växande trend och viktig förutsättning för jordens överlevnad!


Världens behov av metaller och mineral är stort och växande. Återvinning och återanvändning är en av de mest energieffektiva åtgärderna för att begränsa gruv- och mineralnäringens påverkan på miljön.

För att jordens resurser ska räcka till finns ett stort intresse för att alltmer växla över till det som kallas cirkulär ekonomi exempelvis återvinning och återanvändning av befintliga resurser.


Mer info & källa - klicka här