Returfil

MILJÖSMART


Återanvändning & Återvinning

BRA FÖR MILJÖN - OSLAGBART


Med RETURFILS behandling går det att vässa begagnade och slöa filar mellan 6 och 10 gånger - därefter återvinna metallen till 100%

 

Exempelvis plast kan återvinnas upp till sju gånger. Mjuk plast blir nya plastpåsar och kabelskydd. Den hårda plasten återvinns till dunkar, blomkrukor och byggnadsmaterial. Endast 10% av plasten kan återanvändas. Det mesta bränns för att producera eloch värme – men det innebär också det bidrar till stora utsläpp av klimatgaser. Endast 10 procent av plasten återvinns.


RETURFIL visar mycket bättre siffror! Som sagt, vi kan vässa en slö metallfil 6-10 gånger sedan kan man återvinna stålet som har den utmärkta egenskapen att det kan återvinnas ett oändligt antal gånger utan att man behöver göra avkall på kvaliteten. Järnatomerna är eviga och genom att smälta om skrot kan man enkelt få dem att inordna sig i en ny ordning för att bilda nya stål med nya egenskaper.

Järnatomer förlorar inte sin kvalitet oavsett hur många gånger stålet smälts om. Det gör att stålet kan vara alltifrån en dag till över 100 år gammalt när det smälts om. Svenskt stål skapar stålnytta, om och om igen.


Se filmen nedan